We like to thank all guests for visiting us in the past years.  We hope to see you again in 2020. Conny & Ad & Team.               

Blijfbij / Stay-Tuned  July

Het is heet in Side. Temperaturen in de schaduw van 40 graden. In de zon staat de thermometer op 50. Hoger gaat hij niet. Een flinke wind uit de bergen is de oorzaak en het lijkt meer op een fohn. Voordeel van dit weer is dat er geen klam zweet ontstaat. De vochtigheid is praktisch nihil. Nadeel van deze sterke wind is dat er elke dag wel 3 a 4 bosbranden ontstaan. Blus- vliegtuigen en helikopters vliegen aan en af.

Afgelopen vrijdag 26 julie was er een brand op de heuvel achter de kunstmatig aangelegde waterval als je Manavgat binnen komt. Het belastingkantoor en een medische post moesten in allereil worden ontruimd alsmede enkele woningen. Gelukkig is niemand gewond en is er alleen materiële schade en natuurlijk de schade van een verdwenen stuk bos. Ook was er 5 dagen geleden brand in hotel Kumkoy Beach Resort. Oorzaak: Kortsluiting. Enkele gasten werden opgenomen in het ziekenhuis.

 

Het hoogseizoen is begonnen en veel gezinnen met kinderen hebben Side als vakantieoord gekozen. De drukte is begonnen. Gelukkig hebben we een goede bezetting in het hotel en het restaurant draait lekker.

 

In een vorige blijfbij vermeldden we reeds dat er tegenover Connys een nieuw aparthotel gaat komen. Het hotel wat er nu staat (Aral) wordt afgebroken eind oktober en dan zal er begonnen worden met de bouw. Het zal in een rap tempo moeten gebeuren, daar 1 mei 2014 de eerste gasten hun opwachting maken. Wij zullen een stukje uitzicht aan de voorzijde gaan missen, maar daar tegenover staat dat er aan onze zijde winkeltjes gaan komen wat een extra loop in onze straat gaat geven.

 

Het programma in Connys loopt lekker en de animo voor de live Music en shows is groot. De karaoke is als vanouds erg druk bezocht met elke week goede zangers en zangeressen.

We hebben de helft van het seizoen er opzitten en maken ons klaar voor een erg drukke tweede helft.

Blijf gezond allemaal en tot de volgende blijfbij

 

Conny & Ad & Staff

 

Meer Nederlanders op vakantie naar Turkije
Turkije blijft een groeiende reisbestemming voor Nederlandse toeristen. Het land verwelkomde in de eerste 6 maanden van dit jaar ruim 9,4 procent meer Nederlandse vakantiegangers dan in dezelfde periode in 2012.

Dit blijkt uit recente bezoekstatistieken van de Turkse overheid.

In totaal gingen van januari tot en met juni 528.327 Nederlandse reizigers naar Turkije.
Turkije is al een aantal jaren de meest populaire bestemming voor vliegvakanties voor Nederlandse toeristen en deze tendens zet zich ook dit jaar door.

 

 

stock-photo-book-now-button-isolated-d-i